Monday 11 April 2016

Het belang van werknemers met een BHV cursus

ehg1

Volgens de Nederlandse wet is het voor elke organisatie, bedrijf en werkgever verplicht om een of meerdere bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Dit komt omdat veiligheidsdiensten niet overal tegelijk kunnen zijn. Bij absolute noodsituaties is het de verantwoordelijkheid van de bedrijfshulpverlener om de veiligheidsdiensten in te schakelen. Daarnaast draagt de bedrijfshulpverlener de verantwoordelijkheid voor het in veiligheid brengen van het personeel en het in goede banen leiden van noodprocedures. Is dit iets voor u? Volg dan een BHV cursus bij de Eerste Hulp Groep!

Nederlandse bedrijven hebben bedrijfshulpverleners nodig

Als bedrijfshulpverlener draagt u verantwoordelijkheid voor het veilig afhandelen van alle soorten noodsituaties binnen uw bedrijf. Tot het moment dat de officiële veiligheidsdiensten als politie, ambulance en brandweer arriveren, ligt de coördinatie bij bijvoorbeeld een brand of persoonlijk noodgeval zoals een hartstilstand bij u. Dit is voor bedrijven een wettelijke eis waar ze aan moeten voldoen, maar bovenal maakt het de werkplek weer een stukje veiliger. Een ongeluk zit in een klein hoekje en door een gedegen BHV cursus te volgen, profiteert iedereen binnen het bedrijf van een veiligere situatie.

Het volgen van een BHV cursus gebeurt niet slechts één keer. Het is namelijk van belang dat de cursisten hun kennis continue bijspijkeren en herhalen. Daarom is een BHV certificaat voor een volledig kalenderjaar geldig en moet deze daarna vernieuwd worden. Dit kunt u doen door een zogenaamde herhalingscursus te volgen. Ook deze cursussen biedt de Eerste Hulp Groep op zeer regelmatige basis op verschillende locaties in Nederland. Ook kunnen wij bij u op locatie de BHV herhalingscursus uitvoeren.

links

Plan een BHV cursus in bij de Eerste Hulp Groep

Bent u overtuigd geraakt van de noodzaak van bedrijfshulpverleners binnen uw bedrijf? Laat de cursus dan verzorgen door de officieel gecertificeerde, professionele medewerkers van de Eerste Hulp Groep. Wij voorzien u gegarandeerd van een kundig uitgevoerde training en besteden uitgebreid aandacht aan uw specifieke omstandigheden. Zo bent u straks optimaal voorbereid als officieel erkende bedrijfshulpverlener.

TIP: informeer bij uw werkgever naar mogelijkheden voor vergoeding. In onze ervaring stimuleren de meeste werkgevers hun werknemers om bedrijfshulpverlener te worden en vergoeden zij vaak de onkosten. Is dit bij u niet het geval? De kans is aanwezig dat uw zorgverzekering de BHV cursus vergoedt. Het hoeft daarom voor u helemaal niet duur te zijn, maar u plukt wel de vruchten van een gedegen en officiële Rode Kruis EHBO erkende training tot bedrijfshulpverlener.

Neem contact op met de Eerste Hulp Groep. Wij beantwoorden graag al uw vragen over deze en alle andere cursussen die wij bieden op het gebied van eerste hulp bij ongelukken https://www.eerstehulpgroep.nl/bhv-cursussen/

No comments:

Post a Comment