Thursday, 18 February 2016

Gastouders doen er goed aan om een EHBO cursus te volgen

Bent u gastouder of bent u van plan om gastouder te worden? Dan is het een goed idee om een cursus EHBO voor gastouders te volgen bij de Eerste Hulp Groep. Het is zeer belangrijk dat u als gastouder een gedegen EHBO cursus volgt en weet hoe u eerste hulp aan kinderen moet verlenen als zich een noodsituatie voordoet. Kinder EHBO is een vak apart dat door alle gastouders uitgeoefend moet kunnen worden. Met de Rode Kruis EHBO cursussen van de Eerste Hulp Groep weet u zeker dat u in het bezit bent van een geldig en officieel door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid erkend certificaat.


Wat leert u tijdens een cursus EHBO voor gastouders?

De cursus EHBO voor gastouders gaat allereerst in op een aantal basis vaardigheden op het gebied van EHBO. U leert wat u moet doen in situaties waarbij eerste hulp benodigd is, zoals bijvoorbeeld:
·        Kneuzingen, verstuikingen en botbreuken
·        Insectenbeten en insectensteken zoals van wespen of teken
·        Brandwonden
·        Omgaan met geneesmiddelen en verbandmiddelen
Naast deze basis EHBO vaardigheden leert u hoe u EHBO bij kinderen moet toepassen. Reanimatie van een kind is iets dat u hopelijk nooit in de praktijk hoeft te brengen, maar het is de meest waardevolle vaardigheid die u tijdens deze EHBO cursus leert. Ook leren we u andere vaardigheden die specifiek benodigd zijn voor eerste hulp aan kinderen.

Officieel erkende Rode Kruis EHBO cursussen

Bij de Eerste Hulp Groep geven we uitsluitend officieel erkende Rode Kruis EHBO cursussen. Na het succesvol afronden van de cursus EHBO voor gastouders ontvangt u dan ook een officiƫle Rode Kruis EHBO pas. Met deze pas kunt u aantonen dat u beschikt over een officieel certificaat voor de reanimatie van een kind en het verlenen van kinder EHBO.
Twijfel niet langer en neem contact met de Eerste Hulp Groep voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. Onze cursus EHBO voor gastouders geven we op 11 verschillende locaties in Nederland op verschillende momenten per jaar. Enkele van onze populaire EHBO cursus locaties zijn Amsterdam, Almere, Amstelveen en Zwolle. Bekijk de website van de Eerste Hulp Groep en klik op het tabblad ‘Locaties’ om de volledige lijst te zien. Ook vindt u op de website een planning en kunt u zich inschrijven voor een specifieke EHBO cursus op een specifieke locatie en datum.

No comments:

Post a Comment