Wednesday 29 July 2015

Certificering voor eerste hulp aan kinderen

http://www.eerstehulpgroep.nl

Onze instructeurs zijn op de hoogte van alle ins en outs met betrekking tot EHBO bij kinderen. Hiervoor is onder andere certificering behaald van het Rode Kruis EHBO.

Het zou ideaal zijn als iedereen EHBO kon geven echter moet het wel zeker zijn dat dit op de juiste manier gedaan wordt. EHBO is bedoeld om terwijl men wacht op de professionele hulpdiensten, de noodzakelijke hulp te kunnen bieden om het slachtoffer en omgeving te beschermen tegen een escalatie van de situatie. En vooral bij kinder EHBO moet er goed worden opgelet dat er geen verkeerde handelingen gebeuren, omdat kinderen nog makkelijker in paniek raken bijvoorbeeld. Bij de laatste EHBO cursus Amsterdam deelde een vrouw haar ervaring, dit was voor haar een opfriscursus omdat ze al EHBO voor gastouders had gevolgd. Ze vertelde dat haar kleindochter van 1,5 ooit speelgoed van haar kleinzoon van 5 te pakken had gekregen, en zij net op dat moment bij haar dochter arriveerde toen het gebeurde. 

 
http://www.eerstehulpgroep.nl 

De dochter had haar armen van achteren om de borst van het kleintje geklemd en wilde een soort heimlich gaan uitvoeren. Gelukkig kon de oma net optijd ingrijpen, de baby op haar buikje arm leggen, en zo het stukje speelgoed uit de keel van het hummeltje kloppen. Wij horen veel van dit soort ervaringen, en het is dan ook onze missie om Nederland elke dag een stukje veiliger te maken. Kijk voor cursusdata op http://www.eerstehulpgroep.nl

No comments:

Post a Comment