Wednesday 2 December 2015

Het verschil tussen een EHBO cursus en een BHV cursus




http://www.eerstehulpgroep.nl

Bij de Eerste Hulp Groep bieden we verschillende EHBO cursussen en BHV cursussen aan. Het is soms lastig om onderscheid te maken tussen beide. Wat is nu precies het verschil tussen deze cursussen en de certificaten die ermee gepaard gaan?

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Tijdens een EHBO cursus leer je de basisprincipes van eerste hulp bij ongelukken zoals het schoonmaken en behandelen van kleine wonden met verband of pleisters, stabiliteit aanbrengen in iemands positie en hoe u ervoor zorgt dat iemand goed kan blijven ademen. Ook hoort een cursus reanimatie bij de EHBO cursus.

Verder kunt u ervoor kiezen om een verder gespecialiseerde EHBO cursus te volgen voor bijvoorbeeld eerste hulp aan kinderen of EHBO voor gastouders. Met deze certificaten bent u beter voorbereid op de omgang met een kind dat een ongeluk heeft gehad en behoefte heeft aan eerste hulp.

BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Volgens de Nederlandse wet is ieder bedrijf verplicht om één of meerdere werknemers in dienst te hebben die officieel BHV gecertificeerd zijn. Met een BHV cursus gaat u dus specifieker in op de taken die u heeft als bedrijfshulpverlener en dit omvat meer dan alleen basis EHBO.

http://www.eerstehulpgroep.nl


Naast EHBO leert de cursist tijdens de BHV cursus ook hoe te handelen in situaties waarbij een gebouw ontruimd moet worden door bijvoorbeeld een brand of andere onveilige situatie die zich voordoet. Een bedrijfshulpverlener wordt ook beter getraind in het voorkomen van onveilige situaties door basiskennis op te doen over de veiligheid van het pand. Een ander verschil is dat bedrijfshulpverleners hun kennis op peil moeten houden door minimaal één keer per jaar een BHV herhalingscursus te volgen.

Kies de meest geschikte cursus
Het is aan u om te bepalen welke cursus voor u het meest geschikt is. U kunt contact opnemen met de Eerste Hulp Groep voor meer informatie over beide cursussen, ook kunnen wij al uw eventuele vragen beantwoorden. Kijk ook eens op onze locatiepagina waar al onze adressen staan. We hebben onder meer locaties voor EHBO cursus in Amstelveen en Almere.
http://www.eerstehulpgroep.nl/

No comments:

Post a Comment